Page content

article content

Hoe kan ik mijn waterleiding ontkalken?

Het verwijderen van jarenlang opgehoopte kalkaanslag. Het is een buitengewoon hels karwei om dit te verwijderen, zeker bij de waterleidingen in het huis. Azijn, citroensap met water, speciale ontkalkers: alles wordt uit de kast getrokken om de hardnekkige aanslag te verwijderen. Dit behoorlijke tijdrovende aangelegenheden, en iets wat je niet maandelijks doet. Gevolg als je het niet doet is dat de doorstroom van het water wordt bemoeilijkt. De vraag die moet worden beantwoord is echter: hoe kan ik mijn waterleiding ontkalken? En dat natuurlijk op een zo goed en efficiënt mogelijke manier.

Het antwoord luidt eenvoudigweg: een waterontharder. Dit zorgt ervoor dat alle(!) leidingen in huis vrij worden gemaakt van kalk. Geleidelijk wordt de kalkaanslag op deze wijze verwijderd.

Waterleiding ontkalken met een waterontharder

Hoe ontkalkt een waterontharder de waterleiding?

Een waterontharder werkt door middel van een harsfilter die het kalk echt uit het water haalt. Uw water wordt door het hele huis kalkvrij. Het proces waarbij de hars het kalk onttrekt aan het water heet ionenwisseling. Hierbij stroomt het harde water door de cilinder en worden natriumionen eigenlijk gewisseld met calciumionen. Hierna moet het geregenereerd worden door spoeling met een zoutoplossing waardoor het water weer kalkvrij wordt. Het ontharden gebeurd door druk van de waterleiding, waardoor stroom niet nodig is.

Een zoutoplossing voor kalkvrij water

Het is ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee

Daarnaast fungeert kalk als isolatielaag waardoor er meer gas- en elektriciteitsverbruik nodig is voor de apparatuur. In tijden van steeds hoger wordende energierekeningen scheelt dit enorm in geld en een betere leefomgeving.

Al met al zijn waterontharders ook voor uw huis een uitstekende keuze.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor waterontharders? Deze vindt u hier.

Comment Section

0 reacties op “Hoe kan ik mijn waterleiding ontkalken?

Plaats een reactie


*