Page content

article content

Meest gestelde vragen over waterontharders

Welke waterontharder past bij mijn situatie?

Bij onze gesprekken met geïnteresseerden krijgen we vaak dezelfde veel gestelde vragen met betrekking tot waterontharders. Deze hebben we hieronder vermeld. Heeft u een vraag die hier niet op staat? Neem dan contact met ons op.

Geeft een waterontharder veel drukverlies?

–      Het antwoord is ‘nee’, het drukverlies bedraagt ca 2% en is te verwaarlozen.

Hoeveel zout verbruikt de waterontharder?

–      Voor een gemiddeld huishouden zijn 2 tot 4 zakken zout nodig op jaarbasis. Een zak zout bevat 25 kg zouttabletten.

Waterontharder Groningen

Is een desinfectie unit noodzakelijk?

–      Een waterontharder die regelmatig, ook automatisch, spoelt heeft geen desinfectie unit nodig. Uit door ons uitgevoerde monsternames zijn nooit besmettingen gemeten.

Verschilt het zoutverbruik tussen diverse merken ontharders?

–      Het antwoord is ‘nee’, elke liter ontharderhars heeft een vaste hoeveelheid zout water nodig om goed te regenereren.

Wat is het verschil tussen een waterdruk gestuurde en een digitale waterontharder?

–      Een  waterdruk  gestuurde  ontharder  gebruikt  geen  stroom.  Stroomverbruik  van  een digitale waterontharder is zeer laag en komt neer op € 2,00 per jaar.

–      Een waterdruk gestuurde ontharder spoelt willekeurig meerdere malen per week en is niet instelbaar. U heeft op meerdere momenten toch hard water uit uw kraan. Een digitale waterontharder is in te stellen op een spoelmoment waarop u geen water verbruikt en spoelt gemiddeld maar  3 kwartier tot een uur, 1 keer per week.

–      Een   waterdruk   gestuurde   waterontharder   spoelt   niet   in   vakanties. Een  digitale waterontharder spoelt ook tijdens lange periodes wanneer er geen waterafname is. Dit gaat bacteriegroei tegen. Met de huidige wetenschap over bacteriegroei waaronder Legionella wel belangrijk.

–      De kleine harskolom van een waterdruk gestuurde ontharder krijgt relatief meer water te verwerken. Hierdoor wordt het hars zwaarder belast en wordt de levensduur van het hars verkort in tegenstelling tot een grote harskolom van een digitale waterontharder. Een grotere harskolom kan ook een hogere piekbelasting aan. Een continu hoge waterstroom bij bijvoorbeeld het vullen van een bad.

–      Een digitale waterontharder onthoud alle instellingen en verbruikswaarden. Wij kunnen de verbruiksgeschiedenis inzien tijdens onderhoud.

–      In zout en waterverbruik zit geen verschil. Elke liter hars in een waterontharder heeft een vaste hoeveelheid zout water en spoelwater nodig voor een regeneratie. Dit geld voor elke waterontharder die werkt met een harskolom.

–      Waterdruk gestuurde en digitale waterontharders zijn beide uitvoerbaar met een dubbele harskolom waardoor er altijd hard water beschikbaar is, ook tijdens regeneratie. Dit systeem is veelal duurder en heeft geen meerwaarde voor huishoudelijk gebruik. Immers is bij een digitale waterontharder is de regeneratie in te stellen op een vast moment (zeg 2 uur ’s nachts)

–      De digitale waterontharder heeft een inwendig mengventiel waardoor de hardheid is af te stellen. Wij stellen de hardheid vaak af op 1 of 2 graden Duits. U water smaakt goed en toch heeft u geen last van kalkafzetting. Kalk zet zich zichtbaar af vanaf ongeveer 3 graden Duits.

Waterontharder voor in huis

Nazorg

Mocht u ondanks alles nog ergens ontevreden over zijn, of nog vragen hebben? Wij zijn altijd beschikbaar voor vragen of opmerkingen. Het is onze ambitie om al onze klanten tot tevreden klanten te maken en ons met een gerust hart aanbeveelt aan vrienden en kennissen.

Neem contact op met Wim voor een vrijblijvend adviesgesprek over een waterontharder op maat. 

Comment Section

0 reacties op “Meest gestelde vragen over waterontharders

Plaats een reactie


*