Voordelen waterontharders - AAWATER

Voordelen van waterontharders

• Geen kalkaanslag

• Langere levensduur van uw apparaten

• Besparen op de energierekening

• Besparing op schoonmaaktijd

• Prettig voor de huid

Besparen

Door het gebruik van een waterontharder zullen de energiekosten lager uitvallen.

Kwaliteit van het water

Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt, koffie, thee, water etc. smaakt beter.

Levensduur   

De levensduur van apparaten kan door het gebruik van een waterontharder met wel 30% worden verlengd.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontkalker zorgt voor zacht water. De waterhardheid wordt teruggebracht naar 0 dH (Duitse hardheid). Hard water zorgt voor kalkaanslag, en kalkaanslag zorgt natuurlijk voor veel problemen. Een waterontharder en dus zacht water biedt voor u veel voordelen:

Minder stookkosten door waterontharding

Door het gebruik van een waterontharder zullen de energiekosten lager uitvallen. Dit komt doordat kalk onder andere de verwarmingselementen isoleert. Dit zit zo: het hoge kalk gehalte in het leidingwater slaat na verloop van tijd ook neer in de leidingen en radiatoren van het verwarmingssysteem van uw woning. De kalk zorgt ervoor dat alles steeds verder dicht slibt, hierdoor zit er in verhouding minder warm water in het systeem. En dus geeft uw verwarmingssysteem ook minder warmte af. In zo’n 10 jaar tijd kan warmtespreiding met wel 20% verminderen. Een waterontkalker voorkomt al deze problemen en helpt dus uw stookkosten verminderen!

Betere smaak van het drinkwater: een groot voordeel!

Al het drinken wat met zacht water gemaakt wordt (denk bijvoorbeeld aan koffie, thee of aanmaak limonade) smaakt beter. Doordat waterontharders ervoor zorgen dat er geen kalk meer in het water zit, zal er geen laagje meer op bijvoorbeeld uw thee komen. Zacht water voelt ook een stuk lichter en voller aan dan hard water. U wilt dit grote voordeel van de waterontharder toch ook ervaren?

Besparing op zeep en schoonmaakmiddelen

Bij hard water zijn er meer reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen, er is dus onder andere meer vaat- en afwasmiddel nodig om te wassen. Met de aanschaf van een waterontharder bespaar je al gauw zo’n € 30,- per jaar op zeep en zeepproducten. Zeep, waspoeder en glansmiddelen werken veel beter in zacht water. Dankzij de waterontkalker kan je het verbruik met zo’n 25% tot 30% verlagen. Met zacht water zijn geen dure vaatwastabletten meer nodig, na de installatie van een waterontkalker is een klein beetje poeder genoeg. Daarnaast hoeft er ook geen zout meer in uw vaatwasser en ook nog maar een klein beetje glansspoelmiddel. In totaal kunt u misschien wel 75% besparen op het totale verbruik van schoonmaakmiddelen en wasverzachters. Het spreekt misschien voor zich maar u hoeft natuurlijk ook niet langer dure ontkalkingsmiddelen te gebruiken in uw badkamer, keuken of toilet. En misschien wel het belangrijkste, de oude aanslag lost langzaam op!

Langere levensduur van apparaten en textiel

Veel huishoudelijke apparaten waar water in gebruikt wordt hebben veel last van hard water. Het spoelen met zijn is goed voor de kalkaanslag op korte termijn, maar op de lange termijn zal het apparaat ook sneller slijten. Als u een waterontkalker gebruikt werken uw huishoud apparaten dus voortaan met zacht water, de levensduur kan door het gebruik van een waterontharder met wel 30% worden verlengd. Deze voordelen gelden niet alleen voor apparatuur maar ook voor kleding en textiel. De kleur van de kleding blijft veel langer mooi, dit omdat er in het zachte water niet langer kalk zit.

Waterontharders voor thuisgebruik

Waterontharders voor thuisgebruik

Waterontharders voor hotel en horeca

Waterontharders voor hotels en horeca

Waterontharders voor industrie en utiliteit

Waterontharders voor Industrie en utiliteit

Waterontharders voor zorginstellingen

Waterontharders voor Zorginstellingen

Vraag vrijblijvend een Offerte aan