Onze diensten voor waterbehandeling

Koelwaterbehandeling


CVwaterbehandeling


Proceswaterbehandeling


Het behandelen van water

Het leidingwater dat u gebruikt bevat enkele natuurlijke mineralen zoals chloriden, sulfaat, natrium, kalium. Ook bevat het metalen zoals koper, ijzer, seleen en chroom. De hoeveelheid van deze mineralen en metalen hangt af van het pompstation waar uw water gewonnen wordt. Het water uit de kustregio verschilt bijvoorbeeld in hardheid ten opzichte van het water uit de hoge zandgronden (Veluwe).

 

Het water dat in Nederland uit de kraan komt behoort kwalitatief tot het beste ter wereld. Nederlands kraanwater is zonder risico te drinken en bovendien erg gezond. Maar dat wil niet zeggen dat dit water overal geschikt voor is. Drinkwater is bijvoorbeeld corrosief bij gebruik in stoomketels, veroorzaakt kalkproblemen in boilers en is een bron voor microbiologische vervuiling in onder meer koeltorens.

 

Het leidingwater heeft dus een extra behandeling nodig voordat u het voor andere doeleinden kunt gebruiken. Zonder waterbehandeling roesten stoomketels, verkalken boilers en is er risico op Legionella in koeltorens. Het leidt niet alleen tot gevaarlijke situaties, het levert ook veel technische storingen op. En het verkort de levensduur van een (kostbare) installatie. Onbehandeld water kan, kortom, schadelijke effecten hebben.

 

Waterbehandeling kan op verschillende manieren. Wat de beste is, hangt van uw specifieke situatie af. In grote lijnen zijn er drie manieren om water te behandelen. Deze drie zijn:

 

1. Aanpak bij de bron door de vervuilende c.q. schadelijke stoffen uit het water te halen. Door middel van apparatuur wordt het water zo behandeld dat het voldoet aan gestelde eisen voor een bepaald systeem. De volgende apparatuur wordt toegepast:

– waterontharders;

– reverse osmose;

– filtratie;

– desinfectie.

 

2. Aanpak in het systeem om het schadelijke effect te verminderen. Dit is een chemische waterbehandeling en deze is vrijwel altijd gericht op het verminderen van de schadelijke effecten die al in de installatie aanwezig zijn. Deze chemische waterbehandeling is te verdelen in:

– zuurstofbinders;

– corrosie-beschermers;

– biocides;

– stabilisatoren.

 

3. Aanpak achteraf om de schadelijke gevolgen te verwijderen, oftewel: reiniging. Als er toch vervuiling is opgetreden, zal het systeem gereinigd moeten worden. Dit kan thermisch of chemisch. Uiteraard is het noodzaak deze laatste stap te voorkomen. Maar mocht het nodig zijn, hebben wij de kennis, ervaring en de mensen in huis om een reiniging volledig te verzorgen.

Waterbehandeling

Waterbehandeling door AAWATER betekent schoon en veilig water. Of het nu gaat om drinkwater, proceswater of koelwater. Wij ondersteunen u bij het verlagen van het risico op groei van Legionella, en het minimaliseren van uw onderhouds- en beheerkosten.

Waterbehandeling door AAWATER betekent...

 • duidelijke en praktijkgerichte adviezen;
 • heldere rapportages, beheersplan en plan van aanpak;
 • praktijkgerichte oplossingen;
 • no nonsens mentaliteit.

Onze waterbehandeling draagt bij aan...

 • veilige (drink)waterinstallaties;
 • het behouden van het rendement;
 • het verlengen van de levensduur van uw installatie;
 • de laagst mogelijke operationele kosten.


Onze diverse artikelen voor waterbehandeling

Waterontharders

Beheren en Meten

Waterfilters

Verhuur Apparatuur

Reinigingsproducten

Legionella(preventie)

Wat onze klanten zeggen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Direct en persoonlijk contact

Jaap Reinders van Reinders Installatietechnieken uit Foxhol werkt al geruime tijd met AAWATER samen. Onder andere op het gebied van waterontharders, legionella-preventie en keerklepcontrole.

“Ik ben toevallig met hun in contact gekomen. En dat kwam erg goed uit, want ik was op zoek naar een leverancier voor waterontharders. En dan niet een gewone dozenschuiver zoals een groothandel, want die zijn er genoeg. Maar een bedrijf dat ook echt verstand heeft van water en de behandeling daarvan.”

“Een voorbeeld van goede samenwerking is het kassencomplex waar wij laatst de waterinstallatie hebben aangelegd. Dat complex was bijna 4 hectaren groot. Dan moet je rekenen hoeveel watercapaciteit je nodig hebt en welke waterontharder daarbij hoort. AAWATER heeft mij daar uitstekend bij geholpen.”

“Ook keerklepcontrole's voert AAWATER voor ons uit en ze adviseren ons bij het installeren daarvan. Wij hebben bijvoorbeeld campings als kant. Vanwege nieuwe regels moet op elk watertappunt een keerklep komen. Voor een camping waarvoor wij werken betekende dat 160 keerkleppen. Dat is enorm veel. Ik heb toen AAWATER ingeschakeld om te kijken wat voor de klant de beste oplossing was.”

“Ik kreeg een duidelijk en passend advies. Bij zo'n advies moet je echt niet denken aan dikke rapporten of stapels papier. Absoluut niet. We hebben direct en persoonlijk contact met elkaar. 

Jaap Reinders

 • Veel kennis over water

  Gerben de Groot is medewerker Vastgoed en Gebouwveiligheid bij Cosis. een organisatie die mensen helpt met een verstandelijke of psychische beperking.

  “AaWater is onze adviseur als het gaat om waterbehandeling. Omdat wij veel zogenoemde prioritaire locaties hebben, is het onze wettelijke plicht voor deze locaties Legionella-beheersplannen op te stellen. Ook de verplichte audit hiervoor doet AaWater voor ons.”

  Tijdens de jaarlijkse monstername voor het beheersplan, controleren ze ook direct de keerkleppen. Want ook dat zijn wij wettelijk verplicht. Het mooie van de samenwerking met AaWater is dat ze ons alles uit handen nemen. Als bijvoorbeeld uit de monstername kritische punten naar voren komen, gaan ze zelfstandig aan de slag. Ze kennen de locaties en hebben de kennis en ervaring in huis om een probleem direct op te lossen. Ze zijn praktijk- en oplossingsgericht. En dat werkt gewoon heel prettig.”

  “Wij hebben tientallen panden in eigen beheer en er komt best wat bij kijken om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen. En dan heb ik het niet alleen over het water. Ik heb wel een beetje verstand van water, maar niet zoveel en gedetailleerd als AaWater.”

  Gerben de Groot

 • Neem contact met ons op 

   om uw (water)vraagstuk aan ons voor te leggen.

  arrow_drop_up arrow_drop_down