Waterontharder in Groningen
8 januari 2019 

Waterontharder in Groningen

Ook bij u een waterontharder in Groningen? Een waterontharder werkt door middel van een harsfilter die het kalk uit het water haalt. Alle leidingen in huis worden kalkvrij. Het proces waarbij de hars het kalk onttrekt aan het water heet ionenwisseling. Hierbij stroomt het harde water door de cilinder en worden natriumionen eigenlijk gewisseld met calciumionen. Hierna moet het geregenereerd worden door spoeling met een zoutoplossing waardoor het water weer kalkvrij wordt. Het ontharden gebeurd door druk van de leiding, waardoor stroom niet nodig is.

zacht water in Groningen

Waarom een waterontharder in Groningen?

Er zijn veel verschillende voordelen die komen kijken bij een waterontharder. Dit varieert van gezondheid tot geld tot milieu.

  • Zacht water is beter voor de huid. Dit geldt voor mensen met huidproblemen, maar zeker ook voor mensen die hier minder last van hebben. Je huid wordt simpelweg zachter. Dit is voor iedereen prettig. Mensen met echte huidproblemen zoals psoriasis en eczeem ervaren binnen enkele weken verschil. De reden hiervoor ligt in de ontkalking, want kalk heeft een negatieve invloed op de huid.
  • Natuurlijk kost het installeren van een waterontharder geld, maar met kalkvrij water bent u behoorlijk minder geld kwijt aan schoonmaakspullen. Dit loopt op tot honderden euro’s per jaar. Daarnaast heeft kalkaanslag natuurlijk een negatieve impact op de apparatuur. Dit gaat dus langer mee.
  • Daarnaast fungeert kalk als isolatielaag waardoor er meer gas- en elektriciteitsverbruik nodig is voor de apparatuur. In tijden van hoge energierekeningen scheelt dit enorm in geld, maar het is ook goed voor het milieu.

Al met al zijn

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor waterontharders bij u thuis? Deze vindt u hier.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down