Waterontharders voor particulier en zakelijk gebruik Groningen

Wij hebben waterontharders voor huisgebruik, hotel en horeca, industrie en utiliteit en zorginstellingen

Waterontharders voor verschillend gebruik

Huisgebruik


Hotel en Horeca


Industrie en utiliteit


Zorginstellingen


Bekijk direct onze waterontharders voor de zakelijke markt

Bekijk direct onze waterontharders voor huisgebruik

Een waterontharder haalt alle kalkvormende delen (calcium en magnesium-ionen) uit het water en ruilt deze om voor natrium. Deze techniek bestaat al vele jaren en geeft (in tegenstelling tot sommige andere onthardingstechnieken) een meetbare verbetering van de waterkwaliteit.

U zoekt de beste waterontharder voor het voorkomen van kalkneerslag, maar weet niet welke keuzes er zijn en welke waterontharder het beste past bij uw situatie? Hieronder geven we een aantal antwoorden op die vragen.


Waterhardheid

De hardheid van ons drinkwater varieert per locatie. In Nederland is de waterhardheid gemiddeld tussen de 8 en 14°dH. Wilt u weten hoe hard uw water is? Klik dan hier.

Voordelen van een waterontharder

Door het water te ontharden wordt vorming van kalkneerslag voorkomen. In onthard water lost zeep makkelijker op, blijven boilers, cv-ketels en geisers schoon en hoeven douches en sanitair minder vaak en minder intensief schoongemaakt te worden.


Cabinet of industrieel

De enkele ontharder (één harsfles) is leverbaar in cabinet (hierbij staat de harsfles in het zoutvat) of als duo-block (harsfles en zoutvat apart). De cabinet ontharder is zeer geschikt voor privé gebruik; lekker compact.


Keuze tussen een enkele of dubbele waterontharder

Gebruikt u per dag meer dan 14 uur aan een stuk continue water? Dan adviseren wij een dubbele waterontharder aan te schaffen. Hiermee heeft u 24 uur per dag de beschikking over onthard water. Voor prive gebruik is een enkele ontharder vrijwel altijd voldoende. De ontharder kan zo ingesteld worden dat deze 's nachts regenereert. 

Besturing

Al onze ontharders worden geleverd met een digitaal gestuurde besturingskop. Deze besturing regelt zelf wanneer de regeneratie plaats moet vinden waardoor u het meest efficiënt omgaat met uw ontharderzout. Voor de kleinste units werken wij met Fleck besturing, voor de grotere ontharderes met Clack. Beide zijn van hoge kwaliteit en bieden een lange levensduur.

Erik Damstra

Het verdient zich terug

Erik Damstra heeft in zijn prachtig gerestaureerde arbeidershuisje in Rasquert een waterontharder laten plaatsen. Omdat er hierdoor minder kalk in het water zit, gaat het keukenapparatuur een stuk langer mee.

“We hebben hier op het Groninger Hogeland relatief hard water. En daarom liepen we al een tijdje met de gedachte om een waterontharder aan te schaffen. Op internet had ik er genoeg gezien, maar er is zoveel keus dat je niet weet welke je moet kiezen. Ik ken Wim van AaWater persoonlijk en daarom heb ik hem gebeld voor een passend advies.”

“Het plaatsen duurt slechts enkele uren en je merkt direct het verschil. Je ziet het bijvoorbeeld heel duidelijk in de waterkoker en in de douche. In de douche bijvoorbeeld bleven altijd kalkdruppels achter. We wonen hier met z'n vijven en de afspraak is dat de laatste de douche schoonmaakt. Maar heel gek, nooit is iemand de laatste. Ja, ik. Nu hoeven we die druppels niet meer te verwijderen. Die zijn er gewoon niet.”

Het is een investering, zo'n waterontharder. Maar omdat er minder kalk in het water zit, gaat je apparatuur in huis een stuk langer mee. De wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat hebben minder te lijden. Zo verdient een ontharder zichzelf terug.”

Neem contact met ons op 

 om uw (water)vraagstuk aan ons voor te leggen.

arrow_drop_up arrow_drop_down